0

Meer

Ålesund
Molde
Trondheim
Geirangerfjord

Op avontuur rondom Ålesund


10-daagse actieve rondreis langs hotels

Ontdek de fjorden en de artistieke stad Ålesund

10-daagse avontuurlijke rondreis

Tijdens deze reis ontdek je het noordelijk fjordengebied en neem je deel aan diverse activiteiten. Je vliegt rechtstreeks met KLM naar de Art Nouveau stad Ålesund. Hier aanschouw je op de fiets en vanaf de Sukkertoppen de stad. Volg de Atlanterhavsvegen over bruggen en eilandjes en breng een bezoek aan de Nidarosdom in Trondheim. Vanuit Oppdal ga je mee op muskusossafari. Vervolgens keer je terug richting de fjorden en rijd je de ‘nasjonal turistveg’ vanaf de Trollstigen naar Geiranger. Je gaat mee op een cruise over de Geirangerfjord en in Stranda kan je mee met de gondel voor een schitterend uitzicht over fjorden en bergen. Tijdens deze reis bezoek je een relatief klein deel van Noorwegen, maar je bezoekt mooie steden en ziet de schoonheid van het landschap en prachtige natuur.

Deze reis boek je via

Meer informatie

Meer over deze reis

Tijdens deze reis bezoek je het fjorden gebied van Noorwegen. Dit gebied is een afwisseling van azuurblauwe, diepe fjorden en bergtoppen die schuil gaan onder een laag eeuwige sneeuw. Overal stort water in stroomversnellingen naar beneden. Aan de steile bergwanden klampen zich boerderijen vast. Geen wonder dat deze overweldigende natuur al in de Victoriaanse tijd een geliefde vakantiebestemming was. Tijdens deze reis zul je ook een bezoek brengen aan de stad Ålesund. Deze bijzondere stad ligt mooi gelegen op een schiereiland aan de Noorse kust en is vooral bekend door haar unieke architectuur. Nadat het centrum in 1904 door een grote brand was verwoest, werd het helemaal herbouwd in Jugendstil, met uitbundig versierde, pastelkleurige gevels. Een beklimming van de ‘stadsberg’ Aksla wordt beloond met een prachtig uitzicht. Voor de kust ligt het eilandje Runde, waar meer dan een half miljoen vogels broeden, waaronder de papegaaiduiker.

Deze reis brengt veel mooie extra’s met zich mee zoals een e-bike en hike in Ålesund, een cruiseferry over de Geirangerfjord en een muskusossafari in Oppdal. Ook krijg je van Buro Scanbrit een uitgebreide reisbeschrijving, een reisgids en een wegenkaart. Alles om jouw avontuurlijke reis rondom Ålesund goed te laten verlopen.

 

Dag tot dag

 • Vlucht Amsterdam-Ålesund met KLM.
 • Op dag 2 ga je Ålesund verkennen op de fiets en naar de berg Sukkertoppen.
 • Via een mooie route langs de zee en over eilandjes rijd je op dag 3 naar Molde.
 • Op dag 4 rijd je de 'nasjonal turistverger' Atlanterhavsvegen richting Trondheim.
 • Op dag 5 & 6 verblijf je in Oppdal. Dit ligt in de mooie natuur van het nationaal park Dovrefjell-Sunndalsfjella.
 • Op dag 6 ga je samen met een gids ga je al wandelend op zoek naar de muskusossen.
 • Op dag 7 reis je door naar Åndalsnes, dé plaats die bekend staat voor het beklimmen van de Romsdalseggen.
 • Vanuit Åndalsnes rijd je op dag 8 de Trollstigen en volg je de 'nasjonal turistveg' richting Geiranger.
 • Op dag 9 ga je met de cruiseferry over de Geirangerfjord naar Hellesylt. Een ontspannen manier om de fjord te zien met onder meer de spectaculaire waterval Seven Sisters.
 • Aan het einde van deze reis rijd je naar Ålesund waar je de huurauto inlevert en met een rechtstreekse vlucht van KLM naar huis vliegt.

Vlieg met KLM naar de fjorden van Noorwegen

Vlieg naar maar liefst

3

Avinor luchthavens in het fjordengebied

In minder dan

2

uur in Noorwegen

De snelste manier om

732

kilometer af te leggen

Voor slechts

4,25

per persoon je CO2 uitstoot compenseren

 • Op avontuur rondom Ålesund

10 dagen v.a. €1569,- p.p.

Meer informatie