0

Meer

Bergen
Fjord cruise
Stavanger
Preikestolen

Fly & Cruise Fjord Noorwegen


Ontdek de Noorse fjorden

Met Riksja Travel naar Fjord Noorwegen

Ontdek de Noorse fjorden

Een korte, maar afwisselende reis waarbij je de twee hippe steden combineert met een cruise langs de kust en door de Noorse fjorden. Met de KLM vlieg je vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Bergen en weer terug vanaf Stavanger. Een leuk alternatief op een traditionele city break. Heel het jaar door mogelijk en ideaal in het voor- of najaar.

Je vliegt in slechts 1,5 uur van Amsterdam naar Bergen. Dát gaat dus hartstikke snel. Boek je de ochtendvlucht dan ontbijt je op Schiphol en lunch je op het terras in Bergen. Vanaf de luchthaven ben je binnen een half uur met de tram of de bus in het centrum. Bergen ligt in Zuid-Noorwegen en is (zoals de naam doet vermoeden) omringd door zeven bergen. Een stad aan het blauwe water, met uitzicht over de groene kliffen en bergen. Op dag 3 reis je door naar Stavanger. De leukste en meeste relaxte manier om van Bergen naar Stavanger te reizen is volgens ons met de veerboot van Fjordline. Geniet tijdens deze mini-cruise van de adembenemende fjordenkust. Aan boord vind je verder een casino, verschillende restaurants (zowel buffet als à la carte) en uitgebreide shopping-mogelijkheden. Ga met mooi weer naar de Observation Lounge, waar je een panoramisch uitzicht hebt over de zee. Stavanger is het centrum van de olie-industrie in Noorwegen en de stad is de afgelopen decennia flink gegroeid. Gelukkig is het oude centrum rondom de haven goed bewaard gebleven. Het is er heerlijk slenteren door de smalle straatjes met zijn witte houten huisjes die dateren uit de 18e eeuw. Verder is Stavanger ook een hippe stad waar veel jonge kunstenaars wonen. Dit zie je terug in de streetart op de verschillende gebouwen in de stad. Op dag 5 ga je de hele dag op pad naar het Lysefjord en de iconische Preikestolen. Deze preekstoel is een granieten rots die 604 meter boven het fjord uitsteekt. Het is een van dé highlights van Noorwegen; google je op Noorwegen, dan zie je de Preikestolen vast en zeker. Op dag 6 is er een einde gekomen aan je fly & cruise door de fjorden van Noorwegen. Laat je laatste Noorse ontbijt je nog goed smaken, voordat je je tas weer inpakt en terugreist naar de luchthaven van Stavanger. Met de bus of de taxi ben je in een half uur op het vliegveld en kun je inchecken voor je terugvlucht naar huis. Nog geen zin om naar huis te gaan en voldoende tijd? Dan plannen we een extra overnachting voor je in. Vanaf Stavanger vlieg je in 1,5 uur weer terug naar Nederland. Werp voor de laatste keer een blik uit het raampje en zie onder je de fjorden en groene bergen langzaam verdwijnen.

 

Deze reis boek je via

Bekijk deze rondreis

Meer over deze reis

 • Hippe steden in combinatie met adembenemende fjorden
 • Excursie: cruise over Lysefjord naar Preikestolen
 • Directe vluchten vanaf Amsterdam
 • Heel het jaar door mogelijk
 • Overnacht twee nachten in hotel in bergen en drie nachten in Stavanger
 • Volledige CO²-compensatie van de bij ons geboekte reis

Dag tot dag

 • Dag 1: Aankomst in Bergen bij je hotel midden in het centrum. Ontdek de oude havenkade en geniet van de vele restaurants.
 • Dag 2: Verken Bergen op eigen gelegenheid. Ga bijvoorbeeld naar Fisketorget, een van de vele galerieën of met de Fløibanen naar Mount Fløyen.
 • Dag 3: Cruise naar Stavanger. De veerboot vetrekt om 15:00 en komt rond 22:00 aan in Stavanger. Geniet tijdens deze mini-cruise van de adembenemende fjordenkust
 • Dag 4: Ontdek Stavanger. Je verblijft in een modern hotel midden in het centrum op korte loopafstand van de haven waar je volop gezellige cafés en sfeervolle restaurants vindt
 • Dag 5: Lysefjordcruise naar Preikestolen. Deze preekstoel is een granieten rots die 604 meter boven het fjord uitsteekt.
 • Dag 6: Terugreis vanaf Stavanger

Vlieg met KLM naar de fjorden van Noorwegen

Vlieg naar maar liefst

3

Avinor luchthavens in het fjordengebied

In minder dan

2

uur in Noorwegen

De snelste manier om

732

kilometer af te leggen

Voor slechts

4,25

per persoon je CO2 uitstoot compenseren

 • Fly & Cruise Fjord Noorwegen

5 dagen v.a. €570,- p.p.

Bekijk deze rondreis