0

Meer

Stavanger
Culinair Stavanger
Preikestolen
Bergen

Bezoek 2 van de leukste steden van Noorwegen


7-daagse rondreis langs hotels

Dubbele stedentrip naar Bergen & Stavanger

7-daagse rondreis langs hotels

Tijdens deze korte reis heb je de mogelijkheid om 2 van de leukste steden van Noorwegen te ontdekken, Bergen en Stavanger. Bezoek in Bergen het Hanseatic Museum en kom meer te weten over het leven in de Hanzetijd. Ga in Stavanger naar het Petroleum museum en wandel door ‘Gamle Stavanger’, het historisch gedeelte van Stavanger met smalle straatjes en witte huisjes. Zowel Bergen als Stavanger zijn ook nog eens een ideale uitvalsbasis om het fjordengebied te ontdekken. Neem in Bergen de trein naar Flåm en maak de dag compleet met een cruise op de Nærøyfjord. In beide steden vind je een divers aanbod van restaurants, bars en musea. Na je verblijf in Bergen maak je een fjordcruise met de comfortabele ferry van Fjord Line naar Stavanger.

Deze reis boek je via

Meer informatie

Meer over deze reis

Ben jij fan van steden en natuur? Dan is deze dubbele stedentrip van Buro Scanbrit de uitgelezen reis om dit te combineren. Je bezoekt eerst de tweede stad van Noorwegen, Bergen. Deze stad is ideaal om vanuit hier de fjorden te bezoeken. Vanuit de stad vertrekken verschillende excursies en ferry’s om de Sognefjord of de Hardangerfjord te ontdekken. De beste manier is om met de trein naar Flåm te gaan. Hier stap je vervolgens op een RIB-boot of cruiseboot voor een tocht over de Nærøyfjord, een van de mooiste fjorden van Noorwegen. Ook het centrum van Bergen is een stad met een verhaal. Bergen heeft een lange historie met zeevaarders en handelaren. De interessante historie van de Hanzestad is te vinden in het ‘Hanseatic Museum’ vlakbij de Bergen Bryggen. Edvard Grieg, één van de bekendste componisten van Noorwegen, komt ook uit Bergen. In zijn oorspronkelijke woonhuis, Troldhaugen, vinden dagelijks concerten plaats. Voor moderne kunst kan je naar het Bergen Kunstmuseum met wisselende exposities. Zoek het ook zeker hogerop door de kabelbaan te nemen naar Mt Fløien of, nog hoger, Mt. Ulriken. Je hebt vanaf deze locaties een mooi uitzicht over de stad en het is tevens een startpunt voor wandelingen en fietstochten door het berglandschap.

Vervolgens reis je door met de ferry richting Stavanger. Onderweg aanschouw je de kust van Noorwegen of geniet je van een goede maaltijd. Deze historische havenstad aan de westkust van Noorwegen staat bekend als de Oliehoofdstad van Noorwegen. Er is dan ook een interessant Petroleum Museum, waar je alles te weten komt over de winning van olie en gas. Stavanger heeft een gezellig centrum met restaurants en winkels. In het oude gedeelte vind je eeuwenoude, witgeschilderde houten huisjes, gelegen aan smalle straatjes. Schijnt de zon, dan kan je naar het strand gaan. De beste stranden van Noorwegen bevinden zich iets ten zuiden van Stavanger. Vanuit het centrum kan je mee met een boottocht op de Lysefjord. Deze fjord is vooral bekend vanwege de Preikestolen, één van de meest iconische locaties in Noorwegen. Wil je de Preikestolen beklimmen, dan kan je onder meer met de bus naar het startpunt van de wandeling gaan. Het is wel raadzaam om vroeg te vertrekken, zodat je de ergste drukte voor bent.

Zowel in Bergen als in Stavanger ga je op eigen gelegenheid van en naar het hotel.

Dag tot dag

  • Op dag 1 kom je aan in Bergen, de tweede stad van Noorwegen en de toegangspoort tot het fjordengebied.
  • Dag 2 geeft je de mogelijkheid om de stad of de natuurrijke omgeving verder te verkennen.
  • Op dag 3 kun je ervoor kiezen om de Bergen in te gaan of om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan de fjorden.
  • Op dag 4 ga je in het begin van de middag met de ferry richting Stavanger. Onderweg aanschouw je de kust van Noorwegen.
  • Dag 5 staat in het teken van het verkennen van Stavanger. Deze historische havenstad aan de westkust van Noorwegen staat bekend als de Oliehoofdstad van Noorwegen.
  • Ga op dag 6 de omgeving van Stavanger ontdekken. Vanuit het centrum kan je mee met een boottocht op de Lysefjord. Deze fjord is vooral bekend vanwege de Preikestolen, één van de meest iconische locaties in Noorwegen.
  • Op dag 7 vlieg je terug met KLM vanaf Stavanger Airport

Vlieg met KLM naar de fjorden van Noorwegen

Vlieg naar maar liefst

3

Avinor luchthavens in het fjordengebied

In minder dan

2

uur in Noorwegen

De snelste manier om

732

kilometer af te leggen

Voor slechts

4,25

per persoon je CO2 uitstoot compenseren

  • Dubbele stedentrip naar Bergen & Stavanger

7 dagen v.a. €874,- p.p.

Meer informatie